Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Om två dagar inleds Dan Andersson-veckan

Annons

Familjedagarna är en nyhet i årets Dan Andersson-vecka. Sofia Karlsson är en favorit i repris. Chansen att lyssna till henne finns fortfarande - om man är beredd att köa för en stå-platsbiljett.

Den konsert som Sofia Karlssons håller i Cassels nästa lördag är utsåld. Men det finns ändå en chans för den som inte har skaffat någon biljett.
Turistbyrån släpper 80 ståplatsbiljetter som kommer att säljas utanför Cassels innan konserten.
- Det är jättemånga som har ringt, så jag tror verkligen att det är mycket folk som vill ha ståplatserna. Man får vara där i tid om man ska ha en chans, säger Kerstin Anger på Turistbyrån.
Övriga program, bussturer och vandringar som man kan anmäla sig till på Turistbyrån är ännu inte fullbokade.
Det finns fortfarande biljetter kvar till jubileet i Nyhammars Folkets Hus nästa fredag, som Dan Andersson-museet säljer. De flesta arrangemang under veckan behöver man inte anmäla sig till i förväg.

Nya målgrupper

Nytt för i år är familjedagarna. Den första är på Ludvika Gammelgård på lördag, totalt blir det fem familjedagar på olika platser. Program för barnen ordnas varje dag under veckan.
- Vi introducerade programmen förra året. Nu har vi utvecklat idén till familjedagar för att nå nya målgrupper, säger kultursekreterare Ylva Sellin.

Utvecklats

Dan Andersson-veckan, som firar 20-års jubileum i år, har utvecklats enormt, tycker Ylva Sellin. Hon jämför med hur det var fram till slutet av 90-talet: tre arrangörer och ungefär två program varje dag.
- Nu är det närmare 40 arrangörer och program från tidiga morgonen till sena kvällen, säger hon.
Besökare kommer från hela Norden.
- Det kommer väldigt mycket norrmän. Vi har också haft lite holländare och tyskar.

Familjärt

Det är viktigt att Dan Andersson-veckan växer och utvecklas på rätt sätt, tycker Ylva Sellin. Hellre många små program än något stort som drar jättepublik.
- Familjärt och hemtrevligt har varit Dan Andersson-veckans profil och så ska det fortsätta vara, säger hon.
ANNA ENBOM

Annons