Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

- Överraskande många deltog i rusket

Annons

Drygt 300 personer sprang, lunkade eller gick Ludvika Stadslopp i helgen.
Till den siffran skall läggas cirka 75 barn som antingen sprang Knatteloppet eller Lilla Stadsloppet, och några barnvagnar och hundar som hängde med på de vuxnas runda.
- Nästa år siktar vi på att göra det till ännu mer fest runt tävlingen. Kanske med lite musik och så, säger Håkan Jansson som är ordförande i arrangörsföreningen LFfI.

Som arrangör är han nöjd när han summerar lördagen.
- Allt har funkat väldigt bra förutom vädret då.
Arrangörerna hade hoppats att kunna dubblera fjolårets deltagarantal på 214 personer. Vädergudarna ville inte riktigt så mycket, och många potentiella löpare föll nog bort just därför.
- Men efter omständigheterna är vi klart nöjda, säger han.

Johnny Blue

En som förmodligen också var klart nöjd med dagen var ettåriga jycken Johnny Blue. Han hade nog inte kunnat drömma om vilket jätterevir han skulle få chans att pinka in när han slog upp ögonen lördagsmorgonen.
- Vi bestämde oss för att vara med vid klockan 11 i dag, sade husse Gia Blix som också hade dottern Linda Hedström med sig.

"Det är kul"

En annan som också var med för nöjes skull var Per Brask från Ludvika.
- Jag brukar vara med i lite olika lopp. Det här är tredje året som jag är med här. Jag springer inte mot någon speciell tid, utan är med för att det är kul.
Förmodligen hamnade både Per Brask, Johnny Blue, Gia Blix och Linda Hedström långt efter segrande elitlöparen Henrik Nyström från IF Göta. Men det är som arrangören Håkan Jansson uttrycker det:
- Ludvika Stadslopp ska vara en fest för alla. Från liten till stor.

ANDERS BJÖRKLUND
anders.bjorklund@daladem.se

Mer läsning

Annons