Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spendrups tar över Schweppes • 15 miljoner liter årligen

Annons

Spendrups i Grängesberg ska börja brygga Schweppes produkter.
- För oss är det här en fantastisk möjlighet att komplettera vårt utbud och samtidigt är det ett oerhört starkt varumärke. Vi har sneglat länge på Schweppes, säger Mats Liedholm som är marknadsdirektör på Spendrups.

Schweppes är mest känt för sina drinkmixers, eller groggvirke som det ofta kallas i folkmun. Men läsk finns också i sortimentet, bland annat Dr Pepper. Nu ska Spendrups i Grängesberg börja brygga varumärket med start från och med årsskiftet.
- Carlsberg har haft licensen i evinnerlig tid, berättar Mats Liedholm.

I samma leverans

Han är uppenbart nöjd med att Spendrups tar över tillverkningen. För inte länge sedan meddelade också Spendrups att man ska börja leverera kaffe.
- För våra kunder innebär detta att de kan beställa merparten av sina drycker från oss med leverans vid ett och samma tillfälle, och det innebär en besparing av tid och pengar, säger Mats Liedholm.
- Schweppes är ett oerhört starkt varumärke och det kommer stärka vår position inom icke alkoholhaltiga drycker både inom dagligvaru- och servicehandeln samt på restauranger, fortsätter han.

15 miljoner liter

Produktionsmässigt innebär övertagandet av Schweppes att Spendrups ska tillverka ytterligare 15 miljoner dryck årligen. Det ska ställas i paritet med de 330 miljoner dryck som bryggeriföretaget tillverkade förra året. Några nyanställningar verkar inte behövas i första skedet.
- Vi tror att det klaras inom ramen för dagens produktionskapacitet, säger Mats Liedholm.

Annons