Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tredje och sista upprustningsetappen blir av

Annons

Som julklapp kommer beskedet om att tredje och sista upprustningsetappen av länsväg 245 mellan Sunnansjö-Fredriksberg ska utföras. Med början i sommar eller möjligen hösten 2009 och ett år framåt ökas bärigheten, byts vägtrummor och ordnats trafiksäkrare sidområden på felande 15 kilometer mellan Norhyttan-Ulriksberg.

Enhetschefen Bo Sjödin på Vägverket Region Mitt säger att det är infrastrukturminister Åsa Torstensson c som agerat för att 245:an ska rustas färdigt. De två första etapperna av 245:an, Sunnansjö-Norhyttan och Vittjärnsberget/Ulriksberg-Fredriksberg, genomfördes 2001-03.
Sedan har det inte kommit fram några fler miljoner på 5-6 år.

Tortenssons val

Bo Sjödin:
- När regeringen i höstas kom med närtidssastningen på infrastrukturen uppmanades vi, från våra fyra län, att skicka in underlag. Objekt med ungefärlig prislapp. Vi får faktiskt 160 miljoner till att lindra arbetslösheten.
- Av 40 miljoner till Dalarna pekade sedan Torstensson och regeringen ut upprustning av 245:an och en bro i trakten av Mora. Själva hade vi nog haft en annan prioritering, säger han.
Vägverket Region Mitt kör nu på med upphandling av gräv transport till vägförstärkningen. Byggstart är planerad till i sommar, eller tidig höst 2009.
Bo Sjödin säger att vägsträckan antagligen inte blir klar med topp-skiktbeläggning förrän oktober 2010.


När blir det besvärligast med grusvägssträckor, trafikljus/flaggvakter för trafiken på 245:an väster om Sunnansjö?
- Kan jag inte säga nu. Men det är klart det blir stor påverkan vissa perioder. För folk som är beroende av vägen tror jag upprustningen är välkommen och man står nog ut med att sänka hastighet under byggperioden.

Mer läsning

Annons