Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vandrarhemmet upphör med sin service Svensk kassaservice läggs ner

Annons

Vandrarhemmet, med den ovanliga extra kombinationen av post i butik samt Svensk kassaservice på norra gaveln, renodlar med anledning av att Svensk kassaservice ska läggas ner i år verksamheterna till vandrarhem plus skotersafari vintertid. Vandrarhemmet upphör sista april med post i butik och sista september med betalningstjänster.
- Vi jobbar för att hålla kvar servicen i Fredriksberg, säger då Lisa Johansson på Coop Nära i Fredriksberg.

Mats Ekehov på vandrarhemmet i Fredriksberg har studerat på vad Post- och telestyrelsen ställer för krav på att upprätthålla så kallade grundläggande betalningstjänster, i det som ska komma efter Svensk kassaservice som sagt upp alla ombud till den 31 oktober i år.
Han har gjort bedömningen att vandrarhemmet inte längre kan hålla personal till så liten service som Post- och telestyrelsen vill ha kvar på orten för bank- och postgiroärenden samt konton-/kontanthantering. Han har valt att inte heller förlänga post i butik.

Uppsagd av pappa

- Pappa har sagt upp mig till sista april, säger 19-åriga dottern Camilla Ekehov som pendlar Ludvika-Fredriksberg som säsongsanställd på kassaservice och post.
Hon ler ändå åt saken eftersom det som nu sker i år görs i samförstånd inom familjen.
4 Sista april upphör post i butik
4 sista september upphör kassaservicen i vand-rarhemmet.
- Maj till sista september får jag klara kassaservicen själv, säger Mats Ekehov, sedan får jag ägna mig åt vandrarhemmet och skotersafari till höst- och vintersäsongen.
- Lokalen som kassaservice och post ligger i har vandrarhemmet användning för. Bastu eller kontor, är några förslag.

Coop tar över?

På Coop Nära (Konsum) i Fredriksberg går Susanna Sköld bredvid tillförordnade butikschefen Lisa Johansson och lär sig under 2008 att driva butiken för att kanske nästa år ta över butiken som egen näringsidkare (franchise).
De två jobbar för att behålla servicen på orten. Och helst då förstärka butiken. Närmast gäller det post i butik från maj månad.
Coop har till exempel inte ansökt hos Post- och telestyresen om att få ta hand även om betalningstjänsterna i Fredriksberg. Om DD förstått saken rätt, vad som håller på att hända efter beskedet från vandrarhemmet, tänker Coop ändå diskutera med två parter om det går att få till både post och betalningstjänsten i butiken.
- Den som ska förhandla återvänder från utlandsresa om ett par veckor, då ska väl frågan ta fart. Det är Coop centralt som bestämmer hur det blir, säger Lisa Johansson.

BOO ERICSSON
023-476 34
boo.ericsson@daladem.se

Annons