Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LudvikaHälsan flyttar till nya lokaler

De två ekonomiska föreningarna Hedemora Företagshälsovård och Företagshälsovården i Ludvika, som är ägare till aktiebolagen som bedriver företagshälsovård i Hedemora respektive LudvikaHälsan i Ludvika, planerar att slå ihop sina påsar från årsskiftet 2010/2011.
- Stämmorna ska hållas här under hösten. Inga beslut är ännu tagna. Däremot är det klart att LudvikaHälsan flyttar från Marnäs till centrala Ludvika, säger VD Inga-Britta Nilsson.

Inga-Britta Nilsson, förutvarande VD:n Dick Åhlén, samt styrelseordförandena i företagshälsorna i Hedemora och Ludvika, Gunnar Eklöf och Bo Sörberg, har deltagit i utredandet av sammanslagningen. När utredningen startade var även på förslag att Avestahälsan skulle ha varit med. Men Avesta har dragit sig ur.

Kommunen säger ja

Medlemmarna i Företagshälsovården i Ludvika ekonomisk förening är förutom kommunen även Spendrups, LudvikaHem, VB Energi samt två församlingar. Kommunstyrelsen har gett Ludvika kommuns ombud vid en extrastämma instruktionen att rösta ja till ett gemensamt bolag för företagshälsovården.
LudvikaHälsan utövar företagshälsovård åt drygt 4000 anslutna anställda i över 100 företag.

Till Punkskattehus

- Vi ska givetvis ha kvar verksamheterna, personalen och lokaler på båda orterna. Fast i Ludvika blir det ändå en flytt från Marnäs till det som kallas Punkskattehuset, mitt för Ludvika Folkets hus, säger Inga-Britta Nilsson som redan är VD i de två bolagen.
- Vi har däremot ännu inte hyrt någon lokal för gymn. Vi har lokalerna kvar på Skogsrundan till årsskiftet. Frågan om gymn till våra anslutna är under utredning.

Depressioner

Företagshälsorna jobbar mycket med utmattningsdepressioner och stressproblematik.
- Många gånger är det kombinationer av situationen på arbetet och hela livssituationen som avgör hur vi mår. Vi jobbar mycket med att hjälpa att hantera livet som det är här och nu, säger Inga-Britta Nilsson.
BOO ERICSSON