Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lugnet efter stormen


/anfang/

Vardagen är här. Fyra veckors semester går fort. Nu rullar rutinerna in.
Det var inte helt lätt i går morse att få fart på datorn. Det var ringrost i både fingrar och tanke. Semesterkänslan vill inte släppa.
Jag drog ut på morgonkaffet i det längsta. Segade på med tidningsläsningen så mycket det gick. Tittade ut och följde ett streck med kanadagäss som drog över Hjortnäs himmel på väg till Västanvik.

/anfang/

Kanske skulle man vara en kanadagås? Ligga på rulle i plogen och fara till ett annat land. Leva på mat och vindar och titta ner på alla människor som springer på jorden.
Gässen hade en bra dag i går. Det var somrigt flygväder, högt i tak och bra sikt.

/anfang/

Vilken sommar vi haft. Eller ännu bättre: vilken sommar vi har. Den är inte slut på långa vägar trots att semestern är slut.
Det brukar vara uppkäftigt att börja jobba när solen skiner från en klarblå himmel. I går gjorde det ingenting. Sol och värme har vi alla fått så vi klarar oss långt in i vinter.

/anfang/

Centrala Noret är hett som en mindre storstad i sommar. Parkeringskaos är bara förnamnet. Många säger att det varit fler turister i Leksand i år än i fjol. Redan förra veckan märktes dock en viss avmattning och i går var det lugnet efter stormen som gällde. Den vanliga måndagmorgonen fick ett ansikte som vi är vana att se den i Leksand.

/anfang/

Jag tackar Angelica Lindvall som varit min vikarie på DD i sommar. Nu är jag tillbaka. Följ med mig i Leksand i höst. Det blir spännande med både rönnbladet, lördagsläsningar och en oviss valrörelse. Vem tar makten i Leksand den 20 september? Ulrika Liljeberg och Lars Erik Jansson eller Sakarias Winberg och Annelie Stenberg? Eller ska blocken brytas upp? Följ upplösningen i DD.
/byline/