Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lugnet efter stormen

Annons


/anfang/

Vardagen är här. Fyra veckors semester går fort. Nu rullar rutinerna in.
Det var inte helt lätt i går morse att få fart på datorn. Det var ringrost i både fingrar och tanke. Semesterkänslan vill inte släppa.
Jag drog ut på morgonkaffet i det längsta. Segade på med tidningsläsningen så mycket det gick. Tittade ut och följde ett streck med kanadagäss som drog över Hjortnäs himmel på väg till Västanvik.

/anfang/

Kanske skulle man vara en kanadagås? Ligga på rulle i plogen och fara till ett annat land. Leva på mat och vindar och titta ner på alla människor som springer på jorden.
Gässen hade en bra dag i går. Det var somrigt flygväder, högt i tak och bra sikt.

/anfang/

Vilken sommar vi haft. Eller ännu bättre: vilken sommar vi har. Den är inte slut på långa vägar trots att semestern är slut.
Det brukar vara uppkäftigt att börja jobba när solen skiner från en klarblå himmel. I går gjorde det ingenting. Sol och värme har vi alla fått så vi klarar oss långt in i vinter.

/anfang/

Centrala Noret är hett som en mindre storstad i sommar. Parkeringskaos är bara förnamnet. Många säger att det varit fler turister i Leksand i år än i fjol. Redan förra veckan märktes dock en viss avmattning och i går var det lugnet efter stormen som gällde. Den vanliga måndagmorgonen fick ett ansikte som vi är vana att se den i Leksand.

/anfang/

Jag tackar Angelica Lindvall som varit min vikarie på DD i sommar. Nu är jag tillbaka. Följ med mig i Leksand i höst. Det blir spännande med både rönnbladet, lördagsläsningar och en oviss valrörelse. Vem tar makten i Leksand den 20 september? Ulrika Liljeberg och Lars Erik Jansson eller Sakarias Winberg och Annelie Stenberg? Eller ska blocken brytas upp? Följ upplösningen i DD.
/byline/