Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lugnetgymnasiet blir helt ombyggd

Bygga nytt brukar gå bra medan det är svårare att renovera och bygga om. På bara tre månader ska hela Lugnetgymnasiet byggas om. Ett projekt som ska vara klart när eleverna kommer om några veckor.

Genom ombyggnaden av Lugnetgymnasiet sker samtidigt omflyttning av elever vid andra skolor. Elever från Hälsinggårdskolan flyttas till Haraldsboskolan. Samtidigt flyttas 200 elever från Haraldsboskolan till Lugnetgymnasiet. Kvar på Haraldsboskolan blir en del verksamheter, i första hand de hantverksinriktade verksamheterna som billackering och liknande.

Omflyttningen innebär att Lugnetgymnasiet byggs ut med 200 elever. Nu kanske elevkullarna minskar något men ändå behövs mer plats när de nya eleverna kommer till Lugnetgymnasiet. Arbetet pågår för fullt och beräknas heller inte vara helt klart när eleverna kommer.
– Vi måste ha skolsalarna klara, säger Patrik Söderqvist, som ser till att elledningarna kommer på rätt plats.

Nu kommer samtidigt närvarostyrning av belysningen att ske. Finns ingen person där är det släckt. Samtidigt ska 400 armaturer bytas ut.

Roland Engvall
roland.engvall@daladem.se