Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lurade och bestal sin flickvän

31-åringen ringde upp banken, gav tjänstemannen sin kvinnliga väns personliga kod. Med hjälp av den fick han 10 000 kronor flyttade från den 36-årige kvinnans konto till en bekants konto. Hans bekant gav honom sen pengarna.

Nu åtalas 31-åringen för bedrägerier och stöld mot kvinnan.

Överföringen av de 10 000 kronorna gjordes 30 januari förra året. Utdrag ur kontona visar att överföringen blivit gjord och 31-åringen erkänner också bedrägeriet.
Däremot nekar han till nästa åtalade brott. Enligt åtalet har han den 31 juli med hjälp av kvinnans bankdosa fört över 6 000 kronor från hennes konto till en bekants konto. Mottagaren har sen gett honom pengarna. De elektroniska spåren visar att överföringen blivit gjord men 31-åringen nekar till brott.
En vecka senare, den 6 augusti la 31-åringen beslag på kvinnans iPhone i hennes hem i Falun. Han är åtalad för stöld, alternativt egenmäktigt förfarande och erkänner att han tagit apparaten.

31-åringen har inga större kriminella meriter men dömdes i oktober för en av många olovliga körningar, nu till 30 dagsböter. Det var den första domen sedan 2008.
Han är dock längre tillbaka i tiden, under 2007 lagförd, för både stöld och bedrägeri, det sistnämnda flera gånger.
Gubb Jan
Stigson
gubb-jan.stigson
@daladem.se