Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lurade och bestal sin flickvän

31-åringen ringde upp banken, gav tjänstemannen sin kvinnliga väns personliga kod. Med hjälp av den fick han 10 000 kronor flyttade från den 36-årige kvinnans konto till en bekants konto. Hans bekant gav honom sen pengarna.

Nu åtalas 31-åringen för bedrägerier och stöld mot kvinnan.

Annons

Överföringen av de 10 000 kronorna gjordes 30 januari förra året. Utdrag ur kontona visar att överföringen blivit gjord och 31-åringen erkänner också bedrägeriet.
Däremot nekar han till nästa åtalade brott. Enligt åtalet har han den 31 juli med hjälp av kvinnans bankdosa fört över 6 000 kronor från hennes konto till en bekants konto. Mottagaren har sen gett honom pengarna. De elektroniska spåren visar att överföringen blivit gjord men 31-åringen nekar till brott.
En vecka senare, den 6 augusti la 31-åringen beslag på kvinnans iPhone i hennes hem i Falun. Han är åtalad för stöld, alternativt egenmäktigt förfarande och erkänner att han tagit apparaten.

31-åringen har inga större kriminella meriter men dömdes i oktober för en av många olovliga körningar, nu till 30 dagsböter. Det var den första domen sedan 2008.
Han är dock längre tillbaka i tiden, under 2007 lagförd, för både stöld och bedrägeri, det sistnämnda flera gånger.
Gubb Jan
Stigson
gubb-jan.stigson
@daladem.se