Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lyckad motorfest på Lugnet

Adam Renheim valde fel spår i torsdagens Head2head, och tog sig aldrig till final. Även under fredagen gjorde han en tabbe, vurpade, och fick bryta.
– Gör man ett litet fel så blir det vurpa direkt, säger Renheim.

Under torsdagens Head2head-dueller klarade Adam Renheim av sitt första heat galant. Men när han mötte Petter Nårsa valde han ett annat spår, vilket visade sig bli ödesdigert. Medan Petter Nårsa gick till final och besegrade X-gamesstjärnan Tucker Hibbert, blev Renheim utslagen.
– Jag trodde att det skulle gå snabbare där, men jag gjorde bort mig. Det blev fel i början och det förstörde alltsammans, så det är lite surt. Det var helt och hållet en förarmiss, sa Adam Renheim efter torsdagstävlingarna.

Adam Renheim från Lima, som tidigare i år vann VM i skotercross, var en av favoriterna på Clash of nations. I fredagens final i Pro Open gjorde han dock ytterligare en miss, trots att han hade ett bra utgångsläge mot Tucker Hibbert. Renheim åkte av och avslutade inte sitt åk.
– I första varvet när vi kom ut över platån kände jag att det här kan inte bli bättre, här har jag chansen. Men så satsade jag för hårt inför den sista kurvan, tappade greppet om styret och bara hängde där tills jag flög av. Sen gick remmen av på sista varvet. Jag hade en ny, men åkte in i depån sen ändå.

Renheim, som haft en bra säsong med konsekvent goda placeringar, är dock inte alltför missnöjd med utfallet i Clash of nations:
– Man får se det positiva. Jag kunde hålla Tucker ett tag, och jag har haft en bra jämnhet. Jag har legat tvåa, tvåa och trea i heaten och hade sett framemot att slå Tucker. Men en vurpa är sådant som händer, vi åker så på gränserna att om man gör ett litet fel så blir det vurpa direkt. Det är inget att sura ner sig för.
Vinnare i finalen i Pro Open blev Tucker Hibbert, tvåa var Petter Nårsa och trea Logan Christian.

Louise Sundström

Resultat Clash of nations

Final, Pro stock: 1) Martin Moland, Norge, 2) Marcus Ogemar-Hellgren, Sverige, 3) Alexander Berglund, do, 4) Andreas Sjöström, do, 5) Balder Näs, Norge.
Final, Pro open: 1) Tucker Hibbert, USA, 2) Petter Nårsa, Sverige, 3) Logan Christian, USA, 4) Johan Lidman, Sverige, 5) Emil Öman, do.