Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lyckat golfläger för unga

Team Dalarna har blivit ett viktigt instrument för unga lovande golftalanger i Dalarna.
I dagarna tre har ett 20-tal killar och tjejer i åldern 13-16 år från ett flertal dalaklubbar haft ett populärt och inspirerande träningsläger på Dalsjö GK genom Team Dalarnas försorg.

Denna gång fanns även instruktörer från Svenska Golfförbundet på plats. Förre förbundskaptenen för pojklandslaget Peter Östlund har tillsammans med Mats Nilsson från Sunne drillat ungdomarna i golfens ädla konst.
– Oerhört viktigt att vi finns på plats ute i distriktet och möter ungdomarna på plats, säger Peter Östlund och fortsätter:
– Roligt att vi kunde vara på Dalsjös förnäma träningsanläggning.

Ungdomarna har tränat över tio timmar per dag.
– Visst är träningen viktig men det är lika viktigt att träffas och lära känna varandra, sade Peter Östlund.
Svenska Golfförbundet genomför ett tiotal läger per säsong ute i distrikten.
– Det är verkligen lyckat. Vi kan ta Jonas Blixt som ett exempel. När han som ung kom till sitt första läger var det hockey som gällde. Fem år senare var han med i pojklandslaget, berättade Peter.

Team Dalarna har gett ungdomarna en möjlighet att utvecklas som spelare. Många klubbar i Dalarna har inte tränare för talangerna.
– Ett mycket bra initiativ av Kattis Hjort och Karin Sandström. Det märks redan effekter av satsningen, säger Peter.
Och det han tänker på i första hand är att flertalet av fjolårets deltagare i Team Dalarna nu finns på riks- eller lokala golfgymnasier. För något år sedan fanns det ingen från Dalarna.
Glada, nöjda men trötta ungdomare lämnade Dalsjö Golfklubb på torsdagen. Men inspirerade att satsa ännu hårdare på golfen.

Peo Karlström