Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lyckat när pensionärer och nysvenskar möttes

Vid PRO Malungs första möte efter sommaruppehållet fick gamla svenskar möta våra nya svenskar för ömsesidig förståelse och att också överbrygga generationsklyftan genom att träffa yngre.

Träffen skedde vid PRO Malungs första möte efter sommaruppehållet, den 29 augusti. Siv Nilsson från Malungs Hembygdsförening hälsade alla välkomna till Hembygdsgården och berättade kort om hur gården kom till. Efter detta vidtog dagens program.

Delar av Malungs folkdanslag dansade till musik av dragspelarna Leif Thors och Ingvar Eriksson. De nya svenskarna bestod av fem elever på kursen ”Svenska för invandrare”. En kommer frånThailand, en från Etiopien och tre från Eritrea. Eleverna var mycket glada för att ha blivit inbjudna till träffen och gav prov på både sång och musik.

På en liten ”mannekänguppvisning” visade de upp sina fina festkläder från hemlandet. Deras framträdande avslutades med folkdans från Eritrea. Efter sedvanligt kaffe med dopp fick deltagarna titta på de gamla stugorna och skinnutställningen under sakkunnig guidning av medlemmar i Hembygdsföreningen. Cirka 40 personer kom och fick vara med om den lyckade tillställningen.

Birgitta Olsson Ordf. i Malungs PRO-förening