Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lyckat VM-rep av Sofia Bleckur

Sofia Bleckur, Mora, VM-laddade med att vinna Jämtkraft Ski Marathon över 21 kilometer klassisk stil i Östersund på lördagen.

Bleckur var helt överlägsen bland damerna, vann med nästan åtta minuter före Julia Jansson, Sollefteå. Ändå var hon inte helt nöjd.
– Det var inte superbra i dag. Det blir riktigt slitigt på en så platt bana, man måste hela tiden driva på, får ingen vila. Men jag var förkyld förra veckan så bara att jag kan köra på för fullt är ett steg framåt, sa Bleckur till zport.se/.
Nu väntar höghöjds- läger, världscup i Davos och sedan VM.
– I VM vet jag att jag ska få köra tremilen, men jag skulle verkligen också vilja köra dubbeljakten och det laget tas ut efter tävlingarna i Davos, säger Sofia Bleckur.
På långa banan, 42 kilometer, i Östersund vann Frida Hallqvist, Åsarna. Trea, slagen med nästan fem minuter, var Anna-Carin Söderström, Malung.
I herrjuniorernas 21-kilometerslopp slutade Simon Hallström, Idre, tvåa, åtta sekunder efter Anders Jonsson, Stockvik.