Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lyfter LIF – med mål och "muta"

Leksands förstakedja med Jacob Blomqvist, Johan Ryno och Mikael Johansson hade svarat för ett mål inför mötet med Färjestad i lördags.
Men väl i Karlstad åkte proppen ur – och enheten gjorde sitt andra och tredje mål för säsongen.

– Det är jätteroligt. Mot Modo skapade vi väldigt mycket lägen. Då fick vi inte in pucken. I dag skapar vi inte riktigt lika mycket lägen, men vi spelar ganska bra. Att få göra två mål känns väldigt bra. Det är vår uppgift att göra mål framåt så vi kan vinna matcherna. Det är kul när vi lyckas, säger han.
0–1-målet var Rynos första för i år.
– Det var skönt. Jag hade jäkligt mycket lägen senast, men lyckades inte få in den. Det var skönt att få in den och göra lite mål framåt i dag.


Efter att lagen sedan följdes åt målmässigt avgjorde förre Färjestadsspelaren Mikael Johansson efter ett skott från Johan Ryno som FBK-målvakten lämnade retur på.
– Jag förstod nästan att jag skulle göra mål i dag. Det var perfekt scenario när jag fick raka in en backhand där och det var nära att jag fick göra ett i tom kasse i powerplay, säger Mikael Johansson till Cmore.
Den förre Färjestadsspelaren hade lagt en ett stort belopp till lagkassan vid seger.
– Det blev en del. För varje guld jag tagit med Färjestad satte jag en bra slant. Det blir en bra lagresa eller att kunna göra något roligt för pengarna. Jag tror de är ganska nöjda där inne när vi vann nu, säger han till Cmore.

Enligt uppgifter till DT-sporten fick Johansson betala ut 3 000 kronor ur egen ficka efter att han själv avgjort mot Färjestad.
– Det påverkar inte så mycket. Det är en rolig grej i efterhand. Det är inte enda matchen det är lite pengar på tavlan så där. Det är alltid en rolig sporre, men inget extra så där, säger Johan Ryno.
För Johansson var det speciellt att komma tillbaka till Karlstad efter åtta säsonger i klubben och tre SM-guld.
– Det började ju efter i stort sett på eftermiddagen när man kom hem efter träningen och skulle vila. Man förstod att dagen skulle bli speciell. Det var igen vanlig dag. Det var en speciell match och en speciell dag, med ett härligt avslut, säger Johansson.
Inför euforiska bortasupportrar fick Leksand fira tre poäng.
– Det var helt fantastiskt. Det kändes nästan som en hemmamatch där ett tag i sista perioden när vi hade ledningen. Det var väldigt roligt.
DT-sporten har sökt Mikael Johansson för en kommentar.

Markus Bäckström/DTSHL - Matchfakta

Färjestad–Leksand 2-3 (0–1, 2–1, 0–1)
Första perioden: 0–1 (16.03) Johan Ryno (Patrik Hersley, Jacob Blomqvist).
Andra perioden: 1–1 (11.28) Pontus Åberg, spel fem mot fyra. 1–2 (12.54) Jens Bergenström (Jacob de la Rose), 2–2 (16.48) Tomas Hyka (Pontus Åberg)
Tredje perioden: 2–3 (9.30) Mikael Johansson (Johan Ryno).
Skott: 27–19 (8–5, 13–9, 6–5)
Utvisningar, Färjestad: Tomas Hyka 2, Patrik Lund 2.
Leksand: Johan Svedberg 2, Mikael Johansson 2, Joonas Rönnberg 2+2, Kevin Kapstad 2, Pär Edblom 2, Jacob Blomqvist 2.
Domare: Christer Lärking, Fredrik Altberg.
Publik: 7100
Leksand i Löfbergs Lila Arena: Oscar Alsenfelt (Joel Gistedt) – Johan Svedberg, Patrik Hersley, Mikael Johansson, Johan Ryno, Jacob Blomqvist – Almen Bibic, Kevin Kapstad, Ryan Russel, Matt Fornataro, Jens Jakobs – Mattias Nilsson, Joonas Rönnberg, Jacob de la Rose, Pär Edblom, Jens Bergenström – Tom Linder, Fredrik Händemark, Jon Knuts, Gabriel Karlsson, Tobias Forsberg.