Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Må Bättre-loppet gav 42 000 kronor till Lekterapin på Falu Lasarett

Annons

Helgens Må Bättre-lopp blev väldigt lyckat.
Över 42000 kronor samlades in och skänktes till Lekterapin på Falu Lasarett.
- Det är ett otroligt fint tillskott till vår verksamhet, säger lekterapeuterna Mats Hildén och Linda Belin.

I söndags arrangerades Må Bättre-loppet i Borlänge, ett gå- lunka- och löparrangemang.
305 personer stod på startlinjen, och hela anmälningsavgiften gick oavkortat till Lekterapin på Falu Lasarett:
- Dessutom skänkte personalen sina löner under dagen. Tillsammans med startavgifterna blev det 42440 kronor, berättar Marit Sandgren som i dag gör sin sista dag som platschef på Må Bättre i Borlänge (hon ska börja jobba på Ostnor i Mora).

Hur kom det sig att ni valde att skänka pengarna till just Lekterapin?
- Förra året (då tävlingen hette Svealoppet) skänkte vi pengarna till Barncancerfonden; nu ville vi skänka pengarna till något lokalt. Och Lekterapin jobbar på ett fantastiskt sätt, och hjälper både barn och föräldrar, säger Sandgren.
På Lekterapin vid Falu Lasarett togs förstås pengarna emot oerhört tacksamt:
- Detta är ett otroligt tillskott för vår verksamhet. Pengarna kommer att användas till att köpa in några nya datorer. Vi har sedan en tid tillbaka trådlöst internet på alla rum. Dessutom ska vi köpa in ytterligare någon teve, plus att alla teveapparater på rummen nu har dvd, vilket betyder att vi behöver köpa in nya filmer på dvd, de gamla videofilmerna funkar inte längre, säger lekterapeuten Mats Hildén.
- Sedan pratar vi mycket med de barn som är här om vad de vill skulle vilja ha, och då är clowner som besöker oss något som är väldigt populärt. Och dessutom kommer vi att köpa in saker som de som måste vara isolerade på sina rum, alltså inte kan komma hit till lekterapin, kan använda, säger Hildén.


MÅRTEN LÅNG
023-475 10
marten.lang@daladem.se