Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Madelene Johansson tar ett av SD:s tre mandat i kommunfullmäktige

Sverigedemokraterna gick från ett till tre mandat i kommunfullmäktige. En av de tre som kommer att ta plats är 25 åriga Madelene Johansson.
- Det känns spännande, säger hon i en kommentar.

Madelene Johansson har varit politiskt aktiv i fyra år, och flyttade från Avesta till Hedemora för två år sedan.
Hon är gift, bosatt i en villa och har barn och är dessutom arbetslös.
- Det finns så mycket, säger hon om vilka frågor hon ville vara med och driva.
Men hjärtefrågorna politiskt för henne är skola och omsorg.
-- Jag vill lägga mycket energi på barnen.
Att nu Sverigedemokraterna kan komma att få en vågmästarroll i Hedemora tycker hon känns bra men tillägger att hon hoppas att de inte bli utfrysta av de andra partierna.
- De ser bara vår invandrarpolitik, säger Madelene Johansson och pekar på att deras politik handlar om så mycket mer än så.
När det gäller just invandringen så säger Madelene Johansson att de vill ha mer kontroller och då bland annat läkarkontroller:
- Det krävs bara ett blodprov.
Anledningen till att man vill kontrollera invandrare är att kunna minimera risken att det ska föras in olika smittsamma sjukdomar som exempelvis tuberkulos.
- Vi svenskar gå ju på läkarkontroller, säger hon.
Vem eller vilka som Sverigedemokraterna kommer att stödja kan inte Madelene Johansson svara på utan säger att hon först vill höra sig för med sina partikamrater.

MIKAEL ERIKSSON
023-476 91 / 070-226 79 05
mikael.eriksson@daladem.se