Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Maia Luotsinen vidare till riksfinal

Tre medaljer och en gymnast vidare till Gymnastikförbundets riksfinal blev resultatet för Borlänge Gymnastikklubbs duktiga AG-gymnaster efter helgens tävling Mörksuggan i Falun.

INSÄNT. Totalt deltog omkring 160 gymnaster från Borlänge, Falun, Leksand, Hedemora, Vika, Sandviken, Uppsala, Stockholm och Eskilstuna.

Under förmiddagen tävlade gymnasterna i steg 1–4. Borlänge Gymnastikklubb, BGK, ställde upp med fem gymnaster i steg 1, 3 och 4. De gjorde alla fina insatser och Elinore Backe Olla plockade hem bronsplatsen i steg 4.

På eftermiddagen tävlades det i de svårare stegen 5, 6 och 7 samt regions- och rikspokal. I steg 5 och 6 hade också Uppsvenska gymnastikförbundet regionsuttagning till riksfinal. De åtta gymnaster från Borlänge GK som deltog i steg 5 och 6 visade också upp fina serier i de olika grenarna bom, barr, hopp och fristående.

Bland hela 32 tävlande i steg 5 fick Maia Luotsinen, BGK, grenseger i bom och tog dessutom silver i mångkamp, efter Sofia Wallfelt, Gymnos, som vann. Trea kom Cajsa Persson, Gymnos. I och med detta har nu Maia tillsammans med Sofia och Cajsa, från steg 5, kvalificerats sig till riksfinalen, som i år hålls i Östersund den 11 maj.

Engla Diffner Hellsten hamnade på en fjärde plats i steg 6, vilket innebär att även hon får åka till Östersund, men som första reserv. Nu får Borlänges AG-tjejer ett skönt påsklov, men därefter väntar en intensiv träningsperiod fram till riksfinal och nästa regionstävling i Falun den 25 maj.

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel