Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Majoriteten står fast vid förslaget

Majoritetspartierna i Hedemora kommun gör inga förändringar i förslaget till driftbudget inför kommunfullmäktige den 29 januari.

– Det finns ingen anledning att ändra, säger kommunalrådet Ulf Hansson (S).

Den 18 december 2012 beslutades det om en återremittering för driftbudgeten inför 2013. Den största frågan behandlade nedläggningen av högstadiet på Jonsboskolan, men det var även fem ytterligare punkter som man valde att återremittera.
Efter kommunstyrelsens extrainsatta sammanträde så står förslaget till beslut fortfarande fast; lägg ner högstadiet i Långshyttan.
– Men man är fortfarande inte överens, konstaterar Hansson.
Oppositionen i Hedemora kommun, Miljöpartiet, Långshyttepartiet och Moderaterna vill utreda situationen om Jonsboskolans högstadium ytterligare ett år.
– Oppositionen tycker att allt ska skjutas fram ett år och och man vill bygga på underlaget. Allt som rör skolan vill man skjuta upp, säger Hansson.
Långshyttepartiet har lagt till ytterligare en punkt som förslag till driftbudget. Det handlar om Kristallen som man vill ha in i den övriga verksamheten.

Majoriteten har också ett tilläggsyrkande i budgetfrågan. Det handlar om en omärkt besparingsplan om fem miljoner kronor. Man vet idag inte var eller i vilken förvaltning dessa pengar ska sparas. Där får kommunchefen, Annika Strand, och förvaltningscheferna i kommunen i uppdrag att överblicka var de fem miljonerna ska sparas in.


Christian Larsen
christian.larsen@daladem.se