Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mäktig turné-premiär P-Floyd

Det är ett mäktigt P-Floyd som på turnépremiären av ”Pigs on the road tour” äntrar scenen inför ett näst intill fullsatt Magasinet i Falun. Publiken bjuds en psykedelisk rockshow som är vacker, välspelad och som berör.

  • P-Floyd - ”Pigs on the road”
  • Var? Magasinet, Falun
  • När? Lördag 2/2
  • Publik: I princip fullsatt
  • Betyg: DDDD
Med låten ”Shine”, i kombination med en snygg ljusshow, blir det en stark och stämningsfull öppning på kvällen. Tätt efter följer ”Money” som i introt bjuder på diverse alternativa ”instrument” som exempelvis sandpapper.
Och bättre blir det.
P-floyd låter bra och Hasse Lundin sjunger varmt och känslosamt i låtar som ”Coming back to life”, för att inte tala om den extremt berörande ”The Gunner´s dream”. Bandets gitarrist och kapellmästare Jan Stumsner levererar vackert gitarrspel blandat med mäktiga, lagom långa, gitarrsolon.

P-Floyd har publiken med sig från första ton, och mot slutet fullkomligt exploderar Magasinet. Den sittande publiken ställer sig upp och allsången blir total i låtar som ”Wish you were here” och ”Run like hell”.

Det enda jag egentligen saknar är mer mellansnack och fler presentationer av låtar, då de få presentationerna som ges, ger en trevlig inblick i låtar som bland andra ”Arnold Layne”.


Roger Reinstam