Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malin Nyberg – årets ungdomsledare i Dalarna

När DD-sporten besöker Norr Amsbergs Ridklubb sjuder det av liv med ryttare i vindtäta varma överdrag. Vi är där för att träffa årets ungdomsledare, Malin Nyberg, som utsetts av Dalarnas Ridsportförbund.

Annons

Vem är då Malin Nyberg?– Jag bor i Djurås, har genomgått ungdomsledarutbildningen och jobbar här som tränare. Det är klubben som föreslagit mig till utmärklsen och det känns väldigt fint att ha blivit utsedd av distriktet.

Det är söndag och skymningen faller. Det är minusgrader och rejäl blåst och Malin förbereder sig för lektioner utomhus.
– Ja, det här är tufft, det gäller att vara påklädd. Ungdomarna som jag skall träna är 7-11 år, så visst är det lite jobbig, men det är bara att kämpa på. Vi har i alla fall en fin utebana med belysning och ett fantastiskt bra stall, så det är bara ett ridhus som fattas.

Hur ser du på framtiden?
– Jag funderar mycket, men just nu handlar det mest om att ha ett stadigt jobb och ridsporten som kompliment. Men man vet aldrig. Hästar är en stor del av mitt liv, så vi får se hur det blir med den fortsatta utbildningen inom rid-sporten. Jag har tävlat en del på ponnyer men det är ledarrollen som är intressant.

Vad händer nu?
– Jag kommer att fortsätta här och den 7 december får jag någon utmärkelse av distriktet på Sveden.

Olof Aspelin