Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Målnollorna gav Leksand en poängLeksandsspelarna såg ut att vara tyngda av derbytrycket i en fullsatt Läkerol arena. Första perioden var inte bra av dalalaget, Brynäs var mer taggat och både etta och tvåa på puckarna. Leksandschanserna var lätträknade och Brynäsledningen med 3-0 kändes inte omotiverad. Leksands bästa målchans kom med mindre än minuten kvar av perioden då Pär Edblom prickade ribban. Det skulle dock bli ett mål till innan pausvilan men det var Brynäs som gjorde sitt tredje.
Då fanns det ingenting som tydde på att det skulle bli match igen.
– Vi pratade i morse om att se upp med Ryan Gundersons tysta skott (Brynäsbacken blev tvåmålsskytt) . Och sedan är det precis så det ser ut, vi släpper sådana mål. Onödigt och 0-3 efter första är blytungt, sade Leksandstränaren Andreas Appelgren.

Men Leksand kom ut som ett nytt lag i andra perioden. Nu var det fart på skridskorna, viljan var en annan och dalalaget skapade också tryck mot Brynäsmålet. Tryck som resulterade i två mål, av Matt Fornataro och Pär Edblom. Både Fornataro och Edblom gjorde sina första mål för säsongen.

– Vi lovade varandra att göra en bättre andraperiod, rätta till de saker som vi pratade om, visa upp att vi är ett bättre hockeylag än så. Fram till vår utvisning spelar vi strålande och får också mål. Vi lovade varandra att vinna perioden och det gjorde vi, sade Appelgren.

I tredje perioden var det Brynäs som började bäst och vaskade fram en hel del lägen. Men det var Leksand som gjorde periodens enda mål, återigen var det en tidigare målnolla som nätade, Fabian Brunnström i power play.
– Det satt långt inne, klart det var skönt. Kvittering till 3-3 och första målet, det kom lägligt, sade Brunnström.

Brynäs avslutade perioden starkt men matchen gick till förlängning och i den var det jämnt skägg. Brynäs hade en rad chanser men Leksand hade den bästa när Micke Johansson prickade ribban. I straffläggning var Brynäs starkast.
– Straffarna vann vi häromdagen och idag förlorade vi, jag lägger inga värderingar i det. Jag är glad att vi kommer tillbaka och visar den styrkan i laget, det tar vi med oss. Killarna ska ha en eloge för att de går hela vägen i matchen, sade Appelgren.

Fabian Brunnström medgav att det var en lättnad med första målet i LIF-tröjan.
– Klart man vet om att man inte gjort mål och när den inte går in blir det en ond cirkel som bara snurrar på. Så har det verkligen varit ett tag, sade han och han var rätt belåten med kvällen, trots förlusten.
– Vi får vara nöjda med en poäng, en bra upphämtning. Vi visade moral.

Jens Bergenström var inne på samma linje.
– Det var bara att släppa första perioden, vi var tvungna att täppa till bakåt och fortsätta jobba framåt, vi hade ändå en del lägen även i första.

Det såg ut som ni var tyngda av stundens allvar i första?
– Jag vet inte. De kom ut bra med en jäkla fart och satte press på oss. De fick lite för stort övertag. Vi kände direkt i andra att vi hade chansen att komma ikapp. Jag är nöjd med en poäng med tanke på underläget, sade Bergenström.

Jens Jakobs åkte på en hård tackling i första perioden och spelade inte i de två sista.
– Jag vet inte hur det är med honom men det såg inte bra ut, sade Appelgren

Lars Ingvar Eriksson

Brynäs–Leksand 4–3 e str (3–0, 0–2, 0–1, 0–0, 1–0)
Första perioden: 1–0 (7.04) Jonas Nordquist, 3–0 (13.25) Ryan Gunderson (Jesper Ollas, Andreas Thuresson) spel fem mot fyra, 3–0 (19.47) Ryan Gunderson (Andreas Thuresson, Greg Scott).
Andra perioden: 3–1 (8.26) Matthew Fornataro (Jens Bergenström), 3–2 (16.49) Pär Edblom (Jens Bergenström).
Tredje perioden: 3–3 (11.24) Fabian Brunnström (Matthew Fornataro) spel fem mot fyra.
Avgörande str: Sebastian Lauritzen.
Skott: 32–30 (13–11, 7–9, 8–5. 3–5, 1–0).
Utv, Brynäs: 2x2. Leksand: 2x2, 1x10.
Domare: Mikael Sjöqvist, Karlstad, och Mikael Nord, Arboga.
Publik: 8 458.

Leksand: Oscar Alsenfelt (Henrik Hjerpe) – Patrik Hersley, Johan Svedberg, Fabian Brunnström, Mikael Johansson, Ryan Russel – Matt Lashoff, Tom Linder, Jens Jakobs, Johan Ryno, Jacob de la Rose – Simon Erlandsson, Joonas Rönnberg, Jacob Blomqvist, Pär Edblom, Jens Bergenström – Tobias Forsberg, Gabriel Karlsson, Jon Knuts. Extra spelare: Mattias Nilsson, Matt Fornataro.