Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Malung på tredje plats i Småland

Malungs OK Skogsmårdarna kom trea Smålandskavlen i helgen. Anton Östlin ledde större delen av sista sträckan, men fick ge sig mot slutet.
– Jag tog kommandot direkt och det var ett bra lopp, även om avslutningen kunde ha varit bättre.

Under lördag och söndag avgjordes Smålandskavlen i ett för årstiden ovanligt varmt Oskarshamn. Bästa dalalag var Malungs OK Skogsmårdarna, som knep tredjeplatsen i H21-klassen.

Tävlingen började på lördagen, då David Andersson och Thomas Carlsson sprang nattlopp med individuell start. Tiderna räknades sedan ihop, vilket gjorde att laget fick gå ut som trea i söndagens stafett. Först ut var Johan Lindberg, därefter Jakob Lööf och sist Anton Östlin. Fyra lag gick ut samtidigt på sista sträckan, men Malungs OK klarade av att hålla tredjeplatsen. Långt in i loppet låg dessutom Östlin först.
– Jag tog kommandot direkt. Jag ville komma in i min egen orientering och satsade hårt från början. Jag tänkte att jag får se vad det håller.
På den sista långsträckan satte dock Fredrik Johansson, Lidingö, fart och sprang om Östlin. Till slut vann Lidingö, medan Södertälje kom tvåa.
– Jag blev lite stum mot slutet, förklarar Anton Östlin.

Malungs OK är dock nöjda med en tredjeplats och en väl genomförd helg:
– Det kändes riktigt bra rakt igenom, säger Anton Östlin.
Från början var William Lind tänkt att springa sistasträckan, men han fick avstå på grund av en bristning.
IFK Moras OK kom på plats 11, OK Kåre på plats 15, Stora Tuna OK på plats 19 och Malungs andralag på plats 20.
I D21-klassen kom IFK Moras OK på plats 10 och i H16-klassen kom Stora Tuna OK på tredje plats och OK Kåre på femte.

Louise Sundström/DT