Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Det är för tunt underlag inför ett så viktigt beslut”

Annons

Förslaget om besparingar inom räddningstjänsten i Järna har blivit en het potatis.
Socialdemokraterna är mycket kritiska till förslaget som de menar är dåligt underbyggt.
De menar att underlaget som presenterats för kommunstyrelsen inte håller måttet och kan mer benämnas som en arbetsbeskrivning än en konsekvensanalys.

Socialdemokraterna anser att förslaget har hastats fram och instämmer i den kritik som brandmännen tidigare framfört där man säger ”Det tog tre månader att ta fram konsekvensbeskrivningar för att belysa olika förslag 1996 inför beslutet att lägga ned Nås brandstation, det kan vara idé att titta på det igen”.
-Vi tycker att det kommit fram ett alldeles för tunt underlag inför ett så pass viktigt beslut som detta är. Det är vi som politiker som har ansvaret för de beslut som tas och ska vi kunna ta ansvar för ett beslut så måste vi också ha ett ordentligt och genomgående beslutsunderlag, det har vi inte fått här och därför kommer vi att yrka på en återremiss, Säger Nall Lasse Andersson, ordförande för socialdemokraterna i Vansbro.

Efterlyser rapport

Socialdemokraterna vill framhålla att man är fullt på det klara med att Vansbro kommun behöver spara pengar, men man tycker inte att det ska ske igenom att leka med medborgarnas liv. De efterlyser även vart den rapport revisionen lade under 2007 om hur bemanning och vikarietillsättning inom de sociala verksamheterna, något som man menar kan ge reella och långsiktiga besparingar, tagit vägen.

Långsiktigt sparande

-Vi måste göra besparingar på ett långsiktigt och ansvarsfullt sätt. Inte genom att fatta beslut som är dåligt underbyggda och som saknar ordentliga underlag. Säger kommunstyrelseledamoten Viktor Zackrisson (s).

Mer läsning

Annons