Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

" Detta har alla möjligheter att bli årets musikhändelse"

Annons

Den 5 juli skrivs det musikhistoria på sitt sätt när VNF-festivalen arrangeras vid Idrottspaviljongen i Järna.
VNF (Västerdala närradioförening) är en nystartat ideellt arbetande närradioförening som nu vill förverkliga sina drömmar och få in kapital att starta en närradiostation i kommunen.
Redan nu har man i stort sett klart med ett tio-tal band från kommunen.

– Vi har sökt bidrag från EU, men nu orkar vi inte vänta på ett besked längre,förklarar Nils Gudmunds som tillsammans med sonen Fredrik och Mikael Andersson är drivande i närradioprojektet.
När de varit ute och presenterat projektet att starta upp en närradio har man fått många positiva reaktioner. Lika positiva tongångar har man fått kring festivalen.
– Vi och Älvdalen är väl de enda som inte har en närradio, konstaterar Mikael Andersson.
Konceptet har de redan klart och tanken är att sändningstiderna ska fördelas mellan olika intressenter i kommunen. Det kan handla om allt från politiska partier till idrottsföreningar.

Spelar gratis

Förhoppningen är nu att man ska få in så mycket pengar på festivalen att det tillsammans med EU-bidrag räcker till att köpa in all nödvändig utrustning till radiostationen. Alla band ställer upp gratis och allt arbete runt festivalen sker med frivilliga krafter.
– Vi har ju ett otroligt många duktiga band här i kommunen och tanken är att vi ska fortsätta med festivalerna, säger Nils Gudmunds.
Då har man även förhoppningar om att man ska kunna erbjuda banden ersättning. Andra framtidsplaner är att man ska ha en tio i topp-lista på närradion med lokala band där man får kvalificera sig att vara med och spela på festivalen.
Festivalen drar i gång redan klockan tre på eftermiddagen den 5 juli och håller på till klockan två på natten.
– Vi har som mål att varje band ska spela i ungefär en timme, säger Fredrik Gudmunds.

LEIF OLSSON
0281-713 43
leif.olsson@daladem.se

Mer läsning

Annons