Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En lugn kväll för att komma ikapp sin själ

/
  • Mörkret tätnar, några kryper ner i det heta karet igen. Nu är det som allra mysigast.FOTO: BOEL FERM
  • Några har börjat bada, andra småpratar och väntar på sin tur.FOTO: BOEL FERM
  • Uppfriskande bad i Flatån före eller efter karbadet.FOTO: BOEL FERM

Annons

Meditativ musik, en brasas stilla sprakande, stilla samtal, allt mot en bakgrund av den nedgående solen. Hela kvällen bjöd på stilla ro, en stunds avkoppling från stress och vardagssysslor. DD var med när Kämpudden anordnade spakväll.

Det är andra året Kämp-udden ordnar massager, karbad och middag, en kväll av och för kvinnor. Christina Johansson är massör och i år liksom förra året, var det många kvinnor som ville prova på massage.
- Jag kom hem klockan 2, då hade sista tjejen fått massage och de sista badarna klivit ur karet, berättar Anki Hermansson som är med som kontaktperson för Kämpudden och höll i det mesta av kvällen.

Hett bad

För en billig penning fick 25 deltagare en lugn kväll i vackra omgivningar. Och vädret var det bästa. Solen sjönk ner västerdalälvens kant medan vi damer småpratade, läste, smakade av den utställda frukten och förstås njöt av höjdpunkten, hett bad i en trätunna. Runt 40 grader mätte temperaturen på den vedeldade tunnan som hyrts in för ändamålet. Det känns ungefär som att bada bastu, hela kroppen blir avslappnad. Runt om på Kämpudden var det uppsatta små tänkvärda ord som: ”Sätt dig ner en stund tills brådskan gått över!” och ”Tillåt Dig att ibland vara lat och icke positiv. Vila är inte en lyx, det är en nödvändighet.”

Gourmetmat

Programmet var löst upplagt, de enda hålltiderna var för massage samt middagen. Kocken Linnea Spett stod för en fantastiskt god tre-rätters middag. Vad sägs om toast Skagen, rosépepparmarinerad kycklingfilé och chokladkaka med alle-handa goda tillbehör. Till kaffet visade Christina Johansson bilder och berättade om sin resa till Alaska för att finna sina rötter.
- Dit måste ni bara åka! tyckte hon.
Kvällen fortsatte med mer bad och samvaro för de som önskade. Själv kunde jag inte motstå att glida ner i det heta vattnet en gång till medan kvälls-luften blev kyligare och brasan sprakade hemtrevlig.

BOEL FERM
070-315 84 76
boel.ferm@daladem.se

Annons