Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Målvaktsskada ger Gustafs problem – fick bäras ut

Gustafs inledde bra i mötet med topplaget Östersund, men det varade i bara en kvart. Sedan kom motgångarna i rask följd. När målvakten Frida Nyström blev skadad försvann chansen till en överraskning och Östersund kunde till slut ta en klar seger med 5–1 (2–0).

Under den första kvarten överraskade Gustafs med att ta kommandot och skapade flera chanser till ett ledningsmål.
– Hade vi varit effektivare i avsluten och fått 1–0 tror jag att fortsättningen blivit en annan, säger tränaren Lasse Fallgren.

När Gustafs tryckte på som mest kom den första motgången. Östersund kontrade och Frida Sjöberg kunde från halva planen rusa mot mål och ensam med Frida Nyström prickade hon in 0–1.

Sju minuter senare kom nästa motgång. Frida Nyström kolliderade med två medspelare så att bollen hamnade hos Frida Sjöberg som fick öppet mål att göra 0–2.

Smällen tog så illa att Frida Nyström fick bäras från planen och lämna idrottsplatsen i ambulans.
– Gustafs hade målvaktsproblem förra året och nu har vi det igen. Nu måste vi söka efter en ny målvakt, konstaterar Lasse Fallgren.

Nu fick Gustafs bäste uteförsvarare Agnes Holmqvist vikariera som målvakt under resten av matchen.
– Backlinjen blev osäkrare på det sättet, påpekar Lasse Fallgren.

0–2 efter första halvlek gav ingen bra bild av hur spelet hade varit för Gustafs gjorde en bra första halvlek. I andra halvlek tog Östersund över helt.
– Och när de gjorde 0–3 var det gonatt för oss, säger Fallgren.

Han ser dock en liten ljusning i att Tyra Kajgård kunde reducera till 1–5 i slutminuten. Poäng mot Östersund hade varit en bonus för Gustafs, men nu väntar på papperet lättare matcher för Gustafs som behöver segrar för att ta sig upp ovanför nedflyttningsstrecket.

Sven-Erik Karlsson