Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man attackerad och knivskuren

Annons

En man blev under måndagseftermiddagen knivskuren i magen. Han fördes till Falu lasarett med lindriga bukskador.En man greps av polis och anhölls av åklagare några timmar senare, på sannolika skäl misstänkt för mordförsök.

Det var vid 15.30-tiden på måndagseftermiddagen som en man attackerades med kniv. Knivskärningen inträffade i en gångtunnel intill Borganäsvägen alldeles i närheten av stationshuset i centrala Borlänge.
Den knivskurne mannen fördes med ambulans till Falu lasarett och uppgavs ha lindriga bukskador. Hans hälsotillstånd var under måndag kväll stabilt.
– Skadorna är inte allvarliga. Inga vitala delar har träffats av kniven, säger Carina Nilsson, vakthavande befäl hos dalapolisen.

Polisen spärrade av en stor del av området, och strax därpå greps en misstänkt gärningsman.
Denne anhölls kring 19.30- tiden på måndagen av åklagare, på sannolika skäl misstänkt för mordförsök.
Huruvida offret och gärningsmannen är bekanta, vilket motiv som kan tänkas ligga bakom eller om den misstänkte sedan tidigare är straffad är inget som polisen i nuläget kan avslöja, eftersom man befinner sig i ett känsligt utredningsskede.
– Det är inga uppgifter som vi kan gå ut med nu, säger Carina Nilsson.

Nina Blazevic/DT