Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Man har fått lite rutin på det här”

I går släpptes spelschemat till årets kvalserie. Lek-sand börjar hemma mot Södertälje den 14 mars och avslutar borta mot samma lag den 5 april.
– Jag tror inte att det finns några bra eller dåliga scheman. Vi ska möta alla lag och se till att ta så många poäng som möjligt, säger Leksands kvalveteran Jens Bergenström.

– Men det klart att det är viktigt att få en bra start, tillägger Jensa, vars lag alltså inleder med SSK hemma och därefter har två raka bortamatcher (mot playoff-laget samt Rögle).

Två bortamatcher på de tre inledande matcherna?
– Jo, men det är samma sak där, alla matcher ska spelas och jag tror inte att det spelar någon roll vilket lag vi möter och när. Nu får vi ju två raka hemmamatcher på slutet av serien i stället, menar en optimistisk Jens Bergenström.

Men den allra sista matchen spelas alltså på bortais, vilket många fans säkert tycker är lite trist om det skulle bli då som en eventuell elitserieplats spelas hem.
Men Jensa har en lösning även på detta:
– När vi gick upp senast avgjorde vi hemma mot Nyköping i den nionde omgången, så vi får väl se till att det blir nåt liknande nu. Det är ju inte säkert att allt avgörs i sista matchen.
Om det inte finns några lätta matcher i allsvenskan, finns det verkligen inte ens antydan till halvlätta matcher i kvalserien.

Antar att ni inte har, eller åtminstone inte vill berätta att ni har, några ”favoriter” från playoff-serien?
– Nej, vi har spelat jämnt mot alla lag under säsongen, och den här serien lever ju som bekant sitt eget liv. Man kan tro att playoff-laget kommer att vara chanslöst efter att ha spelat så många matcher under kort tid, men titta bara på Rögle förra säsongen, allt kan hända.

Hur bra koll har ni på elitserielagen Rögle och Timrå?
– Tränarna har bra koll, och jag själv har väl sett dom lite på tv och så, mest försökt att titta på hur målvakterna spelar. Det är svårt att säga hur elitserielagen står sig i kvalet, men dom ska verkligen inte känna sig säkra i alla fall.

Man kan ju tycka att ni som vann serien redan bevisat att ni är bästa laget i hockeyallsvenskan?
– Jo, men såna är reglerna, säger Jensa och han vet vad han pratar om.
Publikfavoriten gör nämligen sin åttonde kvalserie.
– Jo, man har fått lite rutin på det här, så det känns skönt. Jag är inte nervös längre, utan lite mer åt det spända hållet. Nu vill man bara att säsongens stora mål ska dra igång, det är en fantastiskt rolig serie.

Skillnaden på laget i år jämfört med förra säsongen?
– Skillnaden är att vi har fått behålla nästan hela laget. Så gott som alla som spelar kvalserien i år var med även förra säsongen, och det tror jag verkligen är en fördel.

Du har gjort sju kvalserier. Hur många har slutat lyckligt egentligen?
– Ja... det är väl en det, säger Jensa och syftar på sin första kvalserie, säsongen 04/05.
Lockout-säsongen med Michael Ryder och Francis Bouillon i laget.

Dags för ett lyckligt slut nu igen då?
– Ja... Nu är det dags.

Elin Broman