Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man och två flickor kan fälla Pernillas mördare

Annons


Det tog sex år för det förra vittnet att höra av sig. Nu har det gått ytterligare en utan att tre andra hört av sig. Därför vädjar nu polisen till dem igen.
– Vi söker en man med en golden retriever eller labrador och två tjejer som rastade en mindre hund, säger spaningsledaren Mats Nygårds.

De här tre personerna ska ha korsat Axel Johansons väg i närheten av Pernilla Theorins lägenhet, Axel Johansons väg 96 A någonstans kring 06.30 och 06.40 på morgonen den 13 augusti 2006. De bör då ha sett Pernillas mördare lämna platsen.

De här tre hundrastarna är i dag okända.
– Vi är väldigt angelägna om att få prata med dem. Både om vad de sett och vad de inte sett. Vi vädjar till dem att kontakta oss, säger Nygårds.
Att polisen över huvud taget känner till deras existens beror på att en man för ett år sedan gjorde precis vad polisen vill att de ska göra. Tog kontakt.
– Killen hörde av sig efter sex år. Vad han berättade var nog för att vi skulle kunna få en misstänkt häktad. Men vi behöver med och därför vill vi prata med de här personerna, säger Mats Nygårds.

Mannen i fråga kom körade Axel Johansons väg mot nordväst och stannade i närheten av mordplatsen för att släppa av en passagerare. När han stod där såg han en man komma från vad som kan vara mordlägenheten och gå Axel Johnsons väg i motsatt riktning. vittnet bedömer att klockan då var 06.30 på morgonen.
06.36 kom brandlarmet.
Medan vittnets bil stod stilla iakttog han också en man ledande en ljus hund som vittnen bedömer vara en golden retriever eller en labrador korsa gatan. Strax efteråt korsade också två unga flickor gatan men med en mindre hund.
– Vi vet att folk vet mer än de vill säga. Vad just de här personerna vet vill vi gärna att de berättar för oss och därför hoppas vi att de nu hör av sig, säger Mats Nygårds.

Under utredningen har DNA från en i dag 37-årig man säkrats på mordplatsen. Han blev därför häktad, misstänkt för mordet, men frigavs i brist på bevis. För ett år sedan häktades han igen med stöd av det nya vittnesmålet. Men inte heller det höll för åtal. Mellan de båda häktningsperioderna hann 37-åringen gripas och dömas för ett våldtäktsförsök i Skövde.

Gubb Jan Stigson