Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många barn i Vasaloppsspår

Cirka 560 barn i åldrarna tre till tio år deltog i Barnens Vasalopp i Mora i lördags.
– Kul! tyckte sjuåriga Elsa Hellberg, som åkte för första gången.

Barnens Vasalopp brukar locka hundratals barn. I Sälen hölls loppet tidigare i veckan och lockade 350–360 barn.
Ännu fler kom alltså till start på Prästholmen i Mora dagen före stora Vasaloppet. De äldsta startade liksom förra året först, så att de mindre kunde åka i sin egen takt utan att bli förbiåkta så mycket.

För vissa var det första gången de var med. Andra var mer vana. Nioåriga Sofia Sterner från Uppsala var en av veteranerna. Hon började vara med när Barnens Vasalopp gick på gågatan, och sedan dess har hon återvänt till pappas hemort Mora till varje lopp. Den här gången gick det rätt bra.
– Det var roligt. Väldigt bra spår, sa hon.
En annan som tränar mycket är Linnea Eriksson, nio år från Mora.Några kilometer varje dag åker hon, och det här var hennes tredje Barnens Vasalopp.
Vid målet stod Olle och Ingrid Andersson, mångåriga speakrar i Vasaloppet, och hälsade så många barn de hann välkomna in i mål. Precis som i de andra loppen.

Jennie-Lie Kjörnsberg