Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många bud på Jernbergs lösöresauktion

Det var allt från prydnadssaker och stora golvur till värdefulla tavlor och priser som auktionerades ut i lördags när Sixten Jernbergs lösören gick under klubban.

Klockan nio på lördagen öppnades dörrarna till Folkets hus i Limedsforsen. Då var det visning på lösören efter skidlegendaren Sixten Jernberg. När klockan slog tio tog auktionisten Per Hampus ordet och förklarade hur det skulle gå till.

De följande timmarna slog Per Hampus med bestämdhet klubban i bordet så fort summan till tingen var bestämd. Buden strömmade ut och under den första timmen låg summorna kring allt från 25 riksdaler till 2 000 kronor. Bland sakerna som fanns till exempel lampor, samlartallrikar, serviser och diverselådor med en uppsjö av dukar.
Några av de mest värdefulla sakerna som gick under klubban den första timmen var ett par miniatyrskidor av märket Splitkein för 850 kronor, en vit dalahäst för 1 200 kronor och en liten tavla för 2 000 kronor.

Theres Johansson/DT