Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många frågetecken för bildningsnämnden

Det är en rad oklarheter i den nya bildningsnämnden.

Ledamöterna vet inte ens hur mycket pengar som kommer att finnas, eftersom det är två skilda budgetar fram till årsskiftet.

Det gamla namnet har stympats lite till. Men ledamöterna är fler när utbildningsnämnden har förenats med kultur- och fritidsnämnden; 13 är ordinarie och ersättarna lika många.

– Vissa saker ska plockas ut från kultur- och fritid och läggas på kommunstyrelsen, därför är det två separata budgetar året ut, berättar nämndens ordförande Anki Rooslien (S).

Hon förtydligar dock att ansvaret för kultur- och fritidsfrågor helt ligger hos bildningsnämnden. Men dagordningen kommer inte att innehålla lika många sådana ärenden som tidigare. Något som har väckt viss oro bland vissa tidigare kultur- och fritidspolitiker.

– Det kommer att bli så att mindre ärenden delegeras till tjänstemännen, vi överlåter mer till förvaltningen att besluta om, förklarar Anki Rooslien.

Därför kommer bildningsnämnden att få en helt ny delegationsordning.

Fritidsärenden kommer att hanteras av utbildningsförvaltningen där Torgny Karlsson är chef, medan Musikskolan med chefen Harry Lehto tar över ansvaret för kulturfrågorna.

Vasahallen och Vasaliden ska tillsammans utgöra en egen enhet.

Johan Källs
johan.kalls@dt.se