Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många inbrott på sopstationen

Två år har Conny Hanspers arbetat på återvinningsstationen i Säter. Under den tiden har han och arbetskamraten Lars Larsson även fått kommunens miljöpris för bra arbete.
Något som pågått hela tiden är alla obehöriga som tar sig in där kvällar och nätter.

–Det har hänt att vi haft sex inbrott på sju dagar, säger Conny Hanspers.
Även om det nu minskat sedan kameraövervakning satts upp förekommer fortfarande inbrott. När larm utlöses kommer polis från Borlänge. Ofta har de lång väg att köra och svårt att hinna fram i tid och gripa gärningsmännen.

Nu håller ett stort arbete på att fullföljas på stationen. Det blir nya och bättre personalutrymmen. Möjligheter att lämna in gods ska finnas, som kallas ”ta till vara”. De flesta kommuner har en sådan mottagning utom Säter.

Vidare ska hela inlämningen av gods till stationen förändras. I dag är det högt upp till de containrar där skräpet läggs. Ofta får Conny och Lars hjälp äldre lyfta grejer som ska slängas.
Nu planeras även här en stor ombyggnad som ska göra det lättare att slänga skräpet.

En stor del av skogen ut mot avstjälpningsplatsen där trävarorna finns har röjts bort. Där ska lyse sättas upp och vägen breddas.
Här kommer man nu att sortera obehandlad trä och tryckimpregnerat trä. Det är så att obehandlat trä går att sälja till bra priser.