Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många instegsjobbare läser vidare till undersköterskor: "Fantastiskt resultat"

I Avesta kommun har flera personer med instegsjobb anställts de senaste åren. Flera av dem läser även vidare till undersköterskor, vilket gläder projektledaren Anna Maria Eriksson.

Under 2017 anställde omsorgen i Avesta kommun 49 personer med instegsjobb under ett år. Hittills under 2018 har 37 personer med extratjänst anställts.

- Av 49 instegsjobbare i omsorgen så läser 33 personer vidare till undersköterska, vilket ju är ett fantastiskt resultat. 21 personer arbetar redan som timvikarier i omsorgens verksamhet medan de läser till undersköterska, säger projektledare Anna Maria Eriksson i ett pressmeddelande.

- Det finns en stor möjlighet att trygga personalförsörjningen och välfärden i omsorgen nu och i framtiden med satsningen på instegsjobb och extratjänster, säger omsorgsstyrelsens ordförande Susanne Berger (S).

Fotnot: Instegsjobb är arbete som syftar till att underlätta för nyanlända att komma in på arbetsmarknaden och samtidigt kunna studera svenska.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips