Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många skänker julklappar

Inför julhelgen är många personer givmilda och har lätt för att skänka en sak eller ge en slant. Just det sistnämnda gör Martina Bergman extra glad.
– Jag har fått två större ekonomiska gåvor, säger hon i projektet "Julklapp till alla".

Nyligen fick hon höra från Diana Xhemshiti, områdesschef på Adventum Vård AB att personalen där avstår från årets julbord. De skänker därmed 25 000 kronor till Martina Bergman och hennes projekt.

Samtidigt berättar Helen Östergren, försäljningschef på Quality Hotel Galaxen att de skänker 10 kronor för varje julklapp som lämnas in.

Dessa pengar går till UNICEF och deras projekt "free to grow" för att hjälpa barn i utsatta länder mot våld, övergrepp, misshandel och utnyttjande. Enligt UNICEF lär det finnas 132 miljoner barn som är barnarbetare.

Kommer lika många paket in i år som förra året innebär det att 20 000 kronor går dit.

– Jag hoppas få in lika många klappar i år också, säger Martina Bergman.

Utöver projektet "Julklapp till alla" arbetar hon även med projektet "Hjälptill.nu". Olika företag och föreningar stöttar Martina i båda projekten.

– Jag kan nämna Kvinnojouren, RIA, Tjärnkraft, x-cons, Frälsningsarmen och Svenska Kyrkan, säger hon.

Den som behöver någonting kan bara höra av sig till Martina eller kan göra det genom facebook. Alla som skickar in ansökan till socialtjänstens biståndssökande får också höra om Martinas hjälparbete och kan få hjälp.

Nu delar hon inte ut några pengar utan det sker i form av mat, kläder eller annat som behövs.

– Alla som känner att de inte har möjligheter kan få hjälp, säger hon.