Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många utvisningar gjorde det svårt för Falun att vinna

Falun åkte på sin femte raka förlust då de förlorade mot Lindlöven med 2-6, sista målet i tom kasse.
– Vi kan inte släppa in så mycket mål, konstaterar Faluforwarden Joakim Persson.

Annons

En hel del utvisningar för Falun ödelade chanserna att ta poäng mot Lindlöven för hemmalaget.
Falun började bäst med 1-0 av Fredrik Näslund efter drygt fem minuters spel. Sett över hela matchen var Falun minst lika bra, men hade inga marginaler på sin sida. Mikael Gråbo var tillbaka i kassen (efter sjukdom) men fick jobba rejält och kunde inte stå emot hela matchen.

Falun hade skärpt till försvarsspelet från förra matchen mot Enköping. Men det är svårt att vinna matcher när man alldeles för ofta har spelare i utvisningsbåset.
Joakim Persson var hetast för dagen i hemmalaget, men noterades enbart för en assist, trots hårt jobb.
– Vi spelar minst lika bra som dem i spelet fem mot fem och fem mot fyra, men har lite svårt att sätta dit chanserna, säger Joakim som är ny i Falun för i år.

21-åringen är från Mockfjärd men har fått sin hockeyfostran i Leksands juniorlag innan han spelade en säsong i division-1-laget Kungälv i fjol och gjorde 21 poäng på 42 matcher.
Joakim är en av de spelare som kan behöva använda hela sin tyngd (93 kilo) för att få Falu tillbaka i vinnarspåret igen.
– Det blir lite jobbigt när Lindlöven i stället tar vara på kontringslägen, då blir det att vi får jaga, konstaterar Persson som slängdes in i powerplay då målvakten Mikael Gråbo togs ut för att Falun skulle få in en extraspelare i slutet för att göra mål.

Förstakedjan med Fredrik Näslund, Anders Lövdahl och Victor Enmalm måste också komma igång och behålla farten i spelet, under hela matcherna.
Tillbaka till grunderna, hördes röster från Falun omklädningsrum. Även om det var deppigt efter förlusten så verkade killarna mer sammanbitna än nedslagna.
Nästa match blir mot topplaget Hudiksvall borta på onsdag. Kanske läge att visa revanschlustan i Hälsingland och göra allt rätt utan onödiga utvisningar då?
Fredrik Näslund jublar efter att han gjort 1-0 mot Lindlöven.

Bengt Pettersson