Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mannen är identifierad

Vid 15.15-tiden på måndagen kunde polisen berätta att den man som påträffades död vid Finnsviken är identifierad. – Den döde är en 53-åring. De anhöriga är inte underrättade så därför vill vi inte nu gå ut med namnet, säger Bo Eriksson, presstalesman vid dalapolisen.

Polisen vet ännu inte vad som har hänt. Men man förmodar att mannen blivit påkörd.
– Vi får avvakta tills rättsläkaren i Uppsala har tittat på skadorna. Men de poliser som varit på plats lutar åt att det rör sig om en trafikolycka med smitning; att han har blivit påkörd.

Har ni fått några tips?
– En lastbilsförare har hört av sig och sagt att han passerade platsen vid halv fem-tiden och vad han kunde se låg det ingen kropp där då.

Om det skulle vara en smitningsolycka, hur vanligt är det med sådana där följderna blir så här allvarliga?
– Inte direkt vanliga. Men i höstas var det väl en sådan olycka vid en järnvägsövergång i Ludvika, säger Bo Eriksson och menar olyckan vid Högbergskyrkan.

En del bilister har ju säkert färdats i området under natten. Vad är det för uppgifter och iakttagelser ni är särskilt intresserade av?
– Om man har sett någon som kommit gående efter vägen, om man sett några bilar eller gjort andra iakttagelser runt platsen strax före och strax efter klockan fem, säger Bo Eriksson.

Torbjörn Granling/DT