Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Margareta Joas är besviken på att inget görs för att lösa problemet

Annons


Margareta Joas är besviken på Gamla Byn AB. Hon och hennes make Bosse Joas är båda handikappade och har svårt att förflytta sig några längre sträckor.

Därför ansökte de om en bilparkering under tak nära sin bostad. Men i stället för att hamna nära tilldelades de en parkering som ligger längst bort. Platsen närmast hyrs av kommunen.
Margareta Joas och hennes make Bosse är båda handikappade och har tillstånd för att få parkera sin bil på bilparkeringar för handikappade.
De hyr en lägenhet i Skogsbo av Gamla Byn AB och i anslutningen till den har de även hyrt en motorvärmarplats. Men Bosse Joas muskelsjukdom gör det omöjligt för honom att klara av att skotta bort snön runt och på bilen.
I stället fick de den gångna vintern hjälp av en granne med att göra rent bilen.
Under våren tog Margareta Joas kontakt med Gamla Byn AB för att hyra en parkeringsplats i den carport som finns närmast deras bostad.

Anvisad plats

De fick även klart med en plats, och de hänvisades till den plats som låg närmast deras lägenhet. Så långt var allt bra.
Platsen är bredare än vanliga parkeringar vilket gör det lättare för både Margareta och Bosse Joas att ta sig ur och i bilen. Då båda två har svårt att gå och Margareta Joas har problem med balansen när det är ojämnt på marken så behöver de kunna parkera så nära som möjligt.
- Man får ju inte ett parkeringstillstånd utan anledning, säger Margareta Joas.
Men efter ett tag visade det sig dock att den platsen de fått redan var uthyrd till kommunen och nyttjades av personalen vid den gruppbostad som finns i samma fastighet.
Istället hänvisades Margareta och Bosse Joas till en annan parkering längre bort.
- Den är sist i raden, säger Margareta Joas.
Hon har under sommaren haft kontakt med såväl Gamla Byn, som kommunalråd Lars Isacsson (S) och Gamla Byn ABs ordförande Ingemar Gustavsson (S).
- Det händer ingenting, säger hon.
Hon har även tagit kontakt med personalen på gruppbostaden, inte heller det har gett något resultat.

Önskar skifta

Önskemålet hon har är att få skifta plats så de kan få den parkering som ligger närmaste deras lägenhet, och kommunen tar deras parkering i stället.
- För en frisk människa är det inte så långt att gå, säger hon.
Men däremot blir det längre avståndet jobbigt för såväl Margareta som Bosse Joas. Och de hoppas nu kunna få tillgång till en parkering närmre bostaden.

MIKAEL ERIKSSON
023-476 91 / 070-226 79 05
mikael.eriksson@daladem.se