Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Margareta och Per bjöd på sång och dikter

Annons

RPG Avesta samlades i Centrumgården den 15 november för att höra Margareta och Per Alkstål.

De hälsades med varma applåder.

Inledningsvis informerades om förra veckans distriktsmöte i Enköping, om kommunens inbjudan till frukostmöte samt om en del annat som ligger framåt i tiden.

Margareta Alkstål har arbetat som kantor och varit dansbandsmusiker en tid, även bonde är hon. Per är präst i By Folkärna pastorat och har ett förflutet inom sjukvården. Alkståls program har temat Andersson och Andersson, vilket avspeglar sig i musik och lyrik med Margareta på piano och Per som diktläsare.

Margareta bjuder på flera Benny Anderssonlåtar. Musiken varvas med Dan Anderssondikter. Det märks att de församlade tycker om melodierna eftersom man gärna nynnar med och de tänkvärda texterna ger låtarna ett lyft.

Kaffestunden tar vid med handvävda dukar från 1954 på borden och som från början varit servetter, innan paret Alkstål tackas med var sin bukett. En publikönskan tillgodoses, ett extra musikstycke spelat av Margareta nämligen ”Come Sunday” av Duke Ellington.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips