Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Margot borde ha råd att köpa egen lägenhet

Miljonären Margot Wallström borde ha råd att köpa sig en egen lägenhet utan att mygla med den skrupelfria, oansvariga styrelsen i Kommunal. När hon 2010 lämnade sitt uppdrag som EU-kommissionär och återvände till Sverige var hon riktigt rik.

Som EU-kommissionär hade hon haft en furstlig månadslön på 237 680 kronor.

Sammanlagt hade hon i EU tjänat 19 miljoner efter skatt. I motsats till sina s-partikamrater betalade hon bara den låga EU-skatten. Inget till den svenska staten. (Detta fick hon intern kritik för).

 

Utöver lönen hade hon 55 017 i olika bidrag och tillägg i månaden. Och de flesta luncher och middagar är representation eller så bjuder någon av de 15 000 ackrediterade lobbyisterna från globala storföretag. T ex Monsanto som fick Margot Wallström att ändra sig och säga ja till GMO-produkter i jordbruket och i livsmedel.

 När Margot Wallström kom hem från Bryssel kunde hon i likhet med sin partiledare Göran Persson kunnat köpa en herrgård bara för sitt avgångsvederlag på fem miljoner kronor. Hon fick också från EU 1,2 miljoner om året i pension efter att hon fyllt 65 år. Pension från riksdag och regering ligger också och väntar.

Hon har även andra uppdrag bland annat i bankstyrelser och i internationella organisationer. Pension från riksdag och regering väntar också.

 2013 fick hon som egenföretagare ett genusprojekt på Postkodlotteriet vars lön är hemligstämplad. Wallström är i dag god för en förmögenhet på runt 25 miljoner.

 

Rune Lanestrand

Tidigare politisk redaktör på Älvsborgs-Posten

Läs fler insändare, klicka här

LADDA NER: Dala-Demokratens nya app från App Store för iPhone eller i Google Play för Android

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare