Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Maria Gehlin kritiserar majoriteten - "Inte seriöst" säger Jonny Gahnshag


Skaffar sig den rödgröna majoriteten förmåner eller är det så att majoriteten delegerar uppdragen mera.
Frågan ställdes på sin spets i samband med att falupartisterna Maria Gehlin och Sten H Larsson skrev en interpellation i frågan.
Vid senaste kommunfullmäktige blev det ytterst infekterad.

Maria Gehlin och Sten H Larsson skrev för en månad sen en interpellation till kommunstyrelsens ordförande Jonny Gahnshag (S). I interpellationen tar de upp en rad exempel, där de påstår att de rödgröna skaffat sig fler kontorsrum, datorer och telefoner, än vad den tidigare majoriteten haft.

- Inför varje inför mandatperiod ser vi över politiska organisationen. Sen gick det inte många dagar efter valet innan de började skaffa sig förmåner, säger Maria Gehlin.
I Gahnhags svar menar han att interpellationen har en hög andel av lösa antaganden och antydningar för att kunna kännas seriös".
Han medger att det tillkommit något, men att det inte betytt några stora kostnader för kommunen.
- Vi kanske har ökat kostnaden med 4000 kronor per år. Men näringslivet skulle skratta åt oss om de hörde debatten om någon enskild dator, säger Gahnshag.

Vad gäller kontorsrummen, så menar den nuvarande majoriteten att de endast använt sig av skrivbord och kontorsrum som stått tomma.
Gahnshag säger också att i den nuvarande majoriteten, har han själv och skolnämndens ordförande Daniel Riazat gått ner i arvode gentemot de som hade posterna förra mandatperioden. Detta för att möjliggöra att en vice ordförande ska kunna ta över en del av tiden.
Maria Gehlin har då pekat på att de i oppositionen som sitter som andre vice ordförande inte har kunnat ta del av samma möjligheter.

- De här frågorna har vi kunnat reda ut bara att prata med varandra. Maria Gehlin är ut i ogjort väder. Telefonkostnaderna har inte ökat, säger Jonny Gahnshag.
Vid kommunfullmäktiges debatt i frågan blev diskussionen något "het". Johnny Gahnshag talade om att "Maria Gehlin helt flippat ut". Maria Gehlin å sin sida menade att de rödgröna skaffat sig förmåner och tagit för sig kontorsrum i förvaltningarna.

Sten H Larsson, som också skrivit under interpellationen, deltog inte i debatten, utan tackade endast för svaret från Gahnshag.
Frågan ska nu vidarebehandlas i parlamentariska ledningsgruppen, där alla partier har representation.

PER EKLUND
023-475 92
per.eklund@daladem.se