Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marianne Qvist, ordförande i miljö- och byggnadsnämnden var med och tog beslutet

- Det är viktigt vad man söker för. Vi måste följa detaljplanen. Det kan vara så enkelt att de har formulerat sig felaktigt.
Det säger Marianne Qvist (S), ordförande för miljö och byggnadsnämnden som var med och tog beslutet på senaste nämnden.
Hon känner sig inte överkörd av sina partikamrater, som talar om partipiska.
- Vi får se vad som händer på mötet.

Enligt Marianne Qvist togs ett beslut på nämndens möte att man var negativ till bygglovet, men att representanter för nämnden skulle träffa Dalkurd för att diskutera läget.
Ett slutgiltigt beslut skulle tas senast på mötet i augusti.
- Vi får se vad vi tycker nu när vi träffat dem. Vi som sitter i nämnden nu, har inte kommunicerat med dem i den här frågan förut, säger Qvist.

”Partiets syn gäller”

I gårdagens Dala-Demokraten gick bland arbetarekommunens ordförande Kenneth Persson ut och sa att socialdemokraternas syn är att Dalkurd ska ha bygglov och att s-ledamöter i nämnden ska rösta för det.
- Jag har varit med i diskussionerna i partiet. Vi får se vad som händer. I nämnden har jag att följa lagen. Dalkurd har sökt bygglov för idrottshall. Det är det vi hakat upp oss på. Det är viktigt vad man söker för. Vi måste följa detaljplanen, det är min roll, säger Qvist.

”Ligger inom plan”

Timo Anttila (S) är vice ordförande i miljö- och byggnadsnämnden. Han var inte med på nämndens möte i juni.
Men han anser ändå att Dalkurds ritning redan nu skulle få bygglov.
- Personligen anser jag att det ligger inom plan. Det finns ju gym, och omklädningsrum, precis som Forssas hus, säger Tima Anttila.

PER EKLUND
0243-920 08
per.eklund@daladem.se