Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marie har hedrats tio år

Den 11 juli 2003 försvann SHRA:s sekreterare den 27-åriga Marie Samuelsson. Två månader senare hittades hon mördad.
Sedan 2004 har klubben hedrat hennes minne genom Marie Memorial Race.

Chocken efter beskedet lamslog SHRA och nedläggning hotade klubben. Men klubben beslöt att vända det onda till något gott, att göra någonting bra efter tragedin. För att hedra Maries minne och för att samtidigt hjälpa utsatta i samhället bestämde sig klubben för att arrangera dragracingtävlingen ”Marie Memorial Race”.

Tävlingen arrangerades första gången i augusti 2004 på Dala-Järna flygfält och i helgen arrangerades tävlingen för tionde gången.
– Det känns bra att vi lyckats hålla i gång så länge och att både folk och sponsorer ställer upp. Vi har skänkt över 850 000 till välgörenhet genom åren och efter den här helgen ska det förhoppningsvis bli mer, berättar Arne Bogsven, arrangörsansvarig för tävlingen.
Under helgen pågick tävlingar med nio olika bilklasser och fem olika motorcykelklasser. Huvudtävlingen var finalen i SDRC-cupen.
En av dem som var på plats för att tävla var Rolf Simonsson från Mora.
– Jag tävlar i TD-klassen där det gäller att åka så fort som möjligt, berättar Rolf som kommit till tävlingen med sin Camaro -67:a.
Rolf fortsätter berätta att han genomför fem till sex tävlingar om året och att det bästa med dragracing är gemenskapen och att det går att hålla på med sporten fast man blir gammal.

Pär Sönnert/DT uppmärksamma tio­årsjubileet av Marie Memorial Race arrangerades förutom de vanliga tävlingarna även ett kändisrace med åtta olika kändisar, bland annat Robinsondeltagaren Anna Lundh, X-games stjärnan Daniel Bodin och cross- och enduromästaren Mats Nilsson.
– Sen kommer vi ha en minnesstund med en tystminut, sång och uppsläpp av heliumballonger för att hedra Marie, berättar Arne Bogsveen.
Pengarna som blir över efter årets tävling kommer att delas mellan Marie Samuelssons minnesfond och organisationen Friends.

Theres Johansson/DT