Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marigolds chans i USA

Annons

Enligt en artikel i musiktidningen Gaffa spås borlängebandet Marigold få sitt stora genombrott i år.
Med en nysläppt EP och singel åker de i helgen till USA för att visa upp sig på en av världens största musikfestivaler.

Marigold släppte albumet "Vagabond" 2011, men de senaste åren har det varit ganska tyst om bandet, i alla fall utåt sett.
– Det där är en väldigt vanlig och förståelig uppfattning. Vi har jobbat ganska hårt under hela tiden, med det nya materialet, video och så vidare, men eftersom alla medlemmar har många sysslor utanför bandet så har vi valt med omsorg när och hur vi ska spela live. Vi har valt att lägga tid i studion, och göra riktigt bra musik, i stället för att åka runt och ta alla spelningar vi kan, säger frontmannen Daniel Wallsten.

I december släppte de EP:n "Och så kom regnet", och i förra veckan kom singeln "Allt kommer bli bra", med tillhörande video. Även fast titlarna är svenska så är texterna till största del på engelska, och enligt Daniel bygger både EP, singel och kommande album på ett koncept.
– Vi rör oss tillbaka till enkelheten, både soundmässigt och textmässigt, tillbaka till vår barndom och i längden till våra föräldrars barndom. Det handlar om allmänmänskliga frågeställningar, kärlek och en optimistisk framtidstro med mera. Framför allt på singeln handlar det mycket om min barndom och 80-talet.

På fredagskvällen spelar Marigold på Café Peace & Love i Borlänge, och på söndag åker till USA för att medverka på den stora bransch-musikfestivalen South by Southwest i Austin, Texas, genom ett samarbete med studieförbundet Bilda.
– Vi kommer att göra 4-5 spelningar där under en vecka. Jag har varit där en gång tidigare och det är en fantastisk festival. Den stora utmaningen blir nog att hitta balansgången mellan att njuta av att vara där, och att jobba hårt med att skapa kontakter och allt det där man bör göra.

Förutom Marigold kommer även Kristal and Jonny Boy att åka med till festivalen.


Jonas Stentäpp
jonas.stentapp@daladem.se

Mer läsning

Annons