Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marken för vildvattenparken såld

/
  • Så här ser nuvarande skissen för vildvattenparken ut.
  • Till höger finns området som bolaget för vildvattenparken nu står som ägare till.

Det blir en vildvattenpark i Falun.
Under tisdagens kommunfullmäktige beslutades det om att sälja marken intill Främby hallar för drygt 2,8 miljoner kronor.

LÄS MER: Planerna för vildvattenparken återupptas

Annons

Det 27 november rapporterade Dala-Demokraten att den omtalade vildvattenparken kan komma att etableras inom kort i området strax söder om Främby Hallar. I en intervju med centerpartisten Mats Dahlström konstaterar han att tror att de båda parterna kan vara överens om en affär där Falu Vildvattenpark AB kan stå som ägare inom kort.

Under tisdagens kommunfullmäktige beslutades det att bolaget för vildvattenparksetableringen får köpa marken för 2 865 000 kronor.

För åtta år sedan hade även Falu kanotklubb tankar och planer på att bygga en konstgjord fors i Falun. Då fanns tankarna om en inomhusanläggning och att etableringen skulle ske på Myranområdet mitt emot Scandic Hotel.

Sedan 2009 finns dock ett optionsavtal med Vildvattenparkens projektledare Bo-Marcus Lidström.

– Om allt skulle gå fantastiskt bra skulle vi kunna ha en driftfärdig anläggning under hösten 2011, sa Lindström till Dala-Demokraten i en artikel 2010.

Under tisdagens kommunfullmäktige beslutades det att enligt kommunstyrelsens förslag att bolaget för vildvattenparken får köpa de båda tomterna vid Främby hallar.

– Enligt kommunstyrelsens förslag betyder det att bolaget köper de båda tomterna i och med bolagets köpe-, och exploateringsavtal, säger Dahlström (C).

Moderaternas Mikael Rosén avslutade ärendet som gick till beslut omgående.

– Jag vill uttrycka min glädje över att projektet kommit till sitt slut, säger Rosén.

Efter kommunfullmäktiges beslut gäller köpe- och exploateringsavtalet som betyder att bygget måste starta inom två år. Själva forsen ska vara klar innan den 1 maj 2017. Om bolaget inte uppfyller kravet får bolaget för Vildvattenparken betala 30 000 kronor per vecka i vite.

Annons