Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Martina Bergman hjälper fattiga

För ett år sedan började Martina Bergman hjälpa fattiga. I första hand med mat eller hygienartiklar men även kläder.
Dagen före julaftonen delades 2 000 julklappar ut till barn och ungdomar. Även i år blir det julklappsutdelning från Hagakyrkan i Borlänge.

Läs också: Diskbänk blev mat för behövande

Martina Bergmans hjälparbete har tagit ordentlig fart. Mycket beror på information och kommunikation som förs via Facebook.

I april i år bildades den ideella föreningen "Hjälptill.nu" och den har fått många medhjälpare.

– Det finns ett otroligt stort behov att hjälpa, säger hon.

Martina är noga med att påpeka att inga kontanta medel delas ut. Den som söker hjälp får också i stor utsträckning den hjälpen om det handlar om rena matprodukter eller kläder.

Genom den här ideella föreningen kan folk gå in på Facebook och läsa om någon behöver någonting. Den som behöver något kan själv gå in på Facebook och skriva vad som behövs. Allt behöver inte på genom Martina eller hennes medarbetare.

In i den här hjälpen har även Sussie Alexandersson, som driver secondhand butiken Sussies Skattkista, i Åselby. Helt gratis upplåter hon hyllplats för de som skänker kläder. När dessa sedan säljs går pengarna till den här ideella föreningen. Därefter kan pengarna användas i olika insatser i det här hjälparbetet. Det här är ett hjälparbete som bara ökar och ökar.

Det är mest ensamstående kvinnor som söker hjälp i någon form. Det är också kvinnorna som mest hjälper till.

Även i år blir det julklappsinsamling vid Hagakyrkan i Borlänge från tredje november fram till 20 december. Dagen för julafton sker julklappsutdelning.

– Det ska vara nya saker och de ska vara inlindade, säger Martina Bergman.

Utanpå paketet ska det också stå en liten lapp vad som finns i paketet. I år kan det bli fler än 2 000 inlämnade paket.