Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mary Fay blir fyra igen

Spelningen på Rockstad: Falun blir i princip den första för falubandet Mary Fay på 1,5 år.
– Vi har ju bytt medlemmar så det blir som en nystart för oss, säger basisten Jonas Asplind.
Han avslöjar också att en fjärde, ännu hemlig, medlem ska vara med på festivalscenen.

 Mary Fay bildades 2007 och hade sina hittills mest intensiva tid år 2010–2011. Det blev lite väl intensivt, tycker Jonas Asplind.
– Det blev så mycket fokus på produktion.

Bandet är inte heller detsamma som då. Det är Jonas och trummisen Peter Bergman som är kvar från originalsättningen. Sångaren heter numera Alexander Backlund och kommer från Gustafs.
– Det har blivit hårdare och tyngre. Det blev rätt poppigt på slutet och Alexander kommer ju från metalhållet och tar med sig det. Vi jammar ihop mer nu än förut, säger Peter Bergman.
– Jag har blivit väldigt väl mottagen, tycker Alexander Backlund själv.
Sedan sångarskiftet har Mary Fay släppt en EP med fyra låtar. Den andra planerar bandet att släppa i oktober och nummer tre i april nästa år. Sedan ska det bli en fullängdsskiva. Bandet siktar på en mindre turné i vinter och fler festivaler nästa sommar.
– Målet är att vi kör fullt ut igen, men det är viktigt att få tillbaka glöden igen. Vi har ägnat mycket tid åt att återuppbygga och hitta tillbaka till att ha roligt, säger Jonas Asplind.

Mary Fay har spelat på Rockstad: Falun en gång tidigare, 2008. Killarna ser fram emot årets festival – Jonas med lite blandade känslor.
– Det är lite speciellt eftersom det är hemmaplan. Det är mycket press. På något sätt är det värre att spela för folk man känner än folk man inte känner. Man vill vara ännu bättre då, säger han och fortsätter:
– Jag tycker att Rockstad är ett fantastiskt initiativ. Jag vill ge en eloge till Sabaton som ger tillbaka till sin egen stad. Det är kul att de gör festivalen och bjuder in de band de vill ha där. De försöker verkligen lyfta fram andra band. Det är extra kul att vår nystart sker just här.

Jonas avslöjar också att det är så gott som klart med en fjärde medlem. Vem det är vill han dock inte säga än.
– Det kommer att märkas på lördag. Personen kommer att vara med oss på scen och förhoppningsvis även permanent, säger han och tillägger:
– Vi kommer också att ha en gästartist under festivalen från ett av de största banden.

Jennie-Lie Kjörnsberg
jennie-lie.kjornsberg@daladem.se