Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Masarna föll efter dålig start

Masarna kunde inte alls bjuda upp till motstånd på hemmabana i den andra semifinalen mot Örnarna, Mariestadslaget vann med 50-40 och får nu köra final mot Rospiggarna om en elitserieplats.

– Det var inte bara i den här matchen vi underpresterade, det har vi i stort sett gjort hela säsongen, säger Masarnas lagledare Andreas Engh.

- Vi har inte kommit upp i nivå som lag som vi hade hoppats. Det har varit mycket strul med maskinkrångel och det är alltid en eller två förare som har dippat i varje match och Antonio Lindbäck har tvingats bära ett tungt lass. Men inte ens han klarar en sån tung uppgift.

Matchen mot Örnarna började inte bra för Masarna, redan efter tre heat var ställningen 12–6 till Örnarna och då hade Masarna ett underläge på totalt 24 poäng sammanlagt efter 18-poängsförlusten på CanVac arena och uppgiften blev naturligtvis omöjlig.

Första heatet inleddes med en snygg körning av Anton Rosén, men vad hjälpte det när Daniel Jeleniewski varvar bra heat med undermåliga. Det här var ett heat som Masarna skulle haft en femetta i för att sätta press på Örnarna, i stället blev det 3–3. Och det heatet präglade lite av matchen, Masarna fick aldrig riktigt till det. Det såg ut som man gett upp på förhand. När sedan reserverna inte får till det i något av sina heat den här säsongen så blev det 1-5 i det första reservheatet.

Masarnas reservförare har bara vunnit en match i matchen den här säsongen och det var på bortaplan mot Rospiggarna, i övrigt har de andra lagen haft ett stort övertag i reservpoäng.

– Det är tungt att i nästan varje match få 1–5 i baken i andra heatet, det påverkar laget mentalt. Men det är inte bara reserverna som underpresterat, det har alla gjort och vi har inte fått till det vi velat, säger Engh.

Frågan är hur laget ska byggas inför nästa säsong, för som laget sett ut den här säsongen har det inte varit optimalt.

– Vi måste få till ett jämnare lag där snitten ligger ungefär lika på alla förare, sedan måste vi banta truppen . Det har varit för många förare i truppen och det har varit svårt att ställa över hemmakillarna, säger Engh, som i dagsläget inte vet om han och Stefan Bäckström fortsätter även nästa säsong.

Poäng, Masarna: Antonio Lindbäck 11, Anton Rosén 8, Daniel Jeleniewski 6, Eric Andersson 6, Maksims Bogdanovs 4, Andreas Westlund 4, Dennis Jonsson 1.

Örnarna: Ricky Kling 13, Magnus Karlsson 9, Joonas Kylmäkorpi 9, Niklas Klingberg 7, Robin Aspegren 4, Fredrik Engman 4, Freddie Godlund 4.

Publik: 819.

Håkan Eriksson
hakan.eriksson@daladem.se