Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Masarna till slutspel efter försenad match

Det vilade en förbannelse över Masarnas sista omgång i speedwayallsvenskan.
I torsdags blev matchen mellan Masarna och Griparna uppskjuten på grund av regn och i går sköts matchen upp ­ytterligare då ingen ­ambulans dök upp till matchstart.
Matchen slutade 48-42, vilket innebar att Masarna är klart för slutspel.

Vid alla speedwaymatcher måste en ambulans vara på plats innan matchen kan starta. Den som skulle ha varit på Avesta Motorstadion vid matchstart var närmare timmen försenad.

Inte nog med det, när matchen väl kom igång gick polacken Daniel Jeleniewski omkull i första heatet, och i andra heatet körde Rasmus Broberg omkull och hamnade under luftstaketet och tvingades iväg till sjukhus med befarat handledsbrott.
När matchen åter kom igång, kraftigt försenad, så tog Griparna hand om taktpinnen, men Masarna arbetade sig ikapp och efter sju heat var det 21–21.

I paus hade Masarna ledningen med 34–26 och såg ut att gå mot en klar seger, men i heat 11 (reservheatet) blev det 1–5, mycket på grund av att Masarna tvingades ställa upp med bara en förare då Rasmus Broberg var på sjukhus.
I tolfte heatet blev det 3–3 och ställningen var vid DD:s pressläggning då tre heat återstod att köra 38–34, precis den marginal som behövs för Masarna att säkra slutspelsplatsen.

Håkan Eriksson
hakan.eriksson@daladem.se


Uppdaterad:

Ledningen Masarna hade i samband behöll de matchen ut. 
När de återstående tre heaten hade körts stod det klart att Masarna vann matchen med 48-42.
Resultatet innebar att Masarna, med nästintill minsta möjliga marginal, tre poäng tillgodo på Lejonen, körde sig in till slutspel.