Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Masen-kille i JEM-silverlag

Sverige blev i helgen silvermedaljör vid öppna junior-EM i undervattensrugby i finska Riihimäki. I laget ingick falukillen Niklas Bylund som spelar för DK Masen i Borlänge.

Sex lag deltog i mästerskapet; Tyskland, Sverige, Finland, Danmark, Norge och Colombia. Tyskland vann alla gruppspelsmatcher och hade så långt 19–0 i målskillnad. Sverige blev grupptvåa efter 0–0 mot Colombia, 1–1 mot Danmark, 0–2 mot Tyskland, 1–0 mot Norge och 0–0 mot Finland.
Finalen mot Tyskland var jämn och det stod 0–0 efter full tid. Sedan lyckades tyskarna göra segermålet med 1.25 kvar av sudden.

Dynamo Moskva och Zenit straffas för fyrverkeripjäsen som skadade Moskvalagets målvakt Anton Sjunin och fick matchen avbruten. Rysslands fotbollsförbund dömde Dynamo, som ledde matchen med 1–0 när den bröts, till en 0–3-förlust. Båda lagen får böta motsvarande 108 000 kronor. (TT)